Tel: 0299-437078

Herstel na Blessure

image 1

Herstel na Blessure

Een blessure kan veroorzaakt zijn door een sport, maar dat hoeft niet. De therapie richt zich op het versterken van de spieren en het normaliseren van bewegingspatronen, verbeteren van de actieve stabiliteit en het verbeteren van het uithoudingsvermogen.


Indien gewenst volgen er oefeningen en trainingen die gericht zijn op het volledig hervatten van de sport. Ook als u geen klachten heeft kunt u voor advies, fysieke training of blessurepreventie programma’s voor uzelf of de sportvereniging terecht bij de sportfysiotherapeut. De sportfysiotherapeut biedt hulp bij het revalideren bij enkelverzwikkingen, kruisbandletsels (voorste- en achterste kruisband), kniebandletsel, heup- en rugblessures maar ook bij schouder of elleboog/handletsels. Daarnaast zijn ze ook betrokken bij herstel en beweegprogramma’s voor chronisch zieken.
lees meer...

Sportfysiotherapie

image 1

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie, waarbij tijdens de behandeling en begeleiding veel aandacht zal worden besteed aan uw natuurlijke (weefsel)herstel, zodat u zo vroeg als mogelijk weer op een verantwoorde wijze uw sport zal kunnen hervatten.


Het maken van een behandelplan en een revalidatieschema in relatie tot uw sportbeoefening is het werkgebied van uw sportfysiotherapeut. Aspecten als lenigheid, kracht, coördinatie, snelheid, en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken. Uw sportfysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. Indien nodig zal er met uw eigen trainer, over een aangepast trainingsschema, overlegd kunnen worden.
lees meer...

In goede conditie blijven

image 1

In goede conditie blijven

Beweging is nodig om je lichaam gezond te houden. Om in goede conditie te blijven, wordt regelmatig lichaamsbeweging aangeraden.

De lichamelijke conditie bepaalt hoe fit iemand is. In enige zin bedoelt men hiermee vaak het fysieke uithoudingsvermogen van iemand, met name de mogelijkheid om intensieve inspanningen lang vol te houden. In een iets ruimere zin worden ook kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, lenigheid (soepelheid) en coördinatie van de spieren beschouwd. Door de lichaamsspieren regelmatig te trainen door middel van sport of andere fysieke inspanningen wordt de conditie gunstig beïnvloed.
lees meer...
 • Keurmerk Fysiotherapie

  keurmerkHet Keurmerk Fysiotherapie richt zich op de kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen.

  Het Keurmerk zorgt ervoor dat aangesloten fysiotherapeuten aan de kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen herkenbaar zijn voor zorgverzekeraars, patiënten en overheid, zonder dat zij worden gehinderd door overbodige administratieve lasten.  lees meer...

 • Over Marcel Bertelkamp

  marcelMarcel Bertelkamp is deskundig op het gebied van bewegen. Hij behandelt patienten die in het dagelijkse leven belemmerd worden door klachten. Samen met een fysiotherapeut werkt u aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven.

   

  Hij gaat samen met u aan het werk om u te begeleiden naar een optimaal herstel. Bij het opstellen van een behandelplan kijkt hij samen met u naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen.

 • Praktijk

  contact iconsOpeningstijden:

   

  Maa  08:00-17:00

  Din   08:00-17:00

  Wo   08:00-17:00

  Don  08:00-17:00

  Vr    08:00-17:00


  naar contact...

Main Menu

Vul het e-mailadres in dat bij uw account hoort. Er zal een verificatiecode naar uw e-mailadres worden verzonden. Wanneer u de verificatiecode heeft ontvangen kunt u een nieuw wachtwoord kiezen voor uw account.

Geaccepteerde Vezekeraars

insurance cos

Meeuwstraat 150 1444 VJ Purmerend
Tel: 0299-437078